Een veranda of veranda is een overdekte, openlucht veranda of galerij, aan de zijkant van een bestaand gebouw of aan de zijkant van het pand. In de meest elementaire vorm is een veranda een open ruimte voor een huis dat meerdere toepassingen kan hebben. Een veranda kan bijvoorbeeld worden gebruikt als een toegang tot een huis of kan een zithoek voor buitenbijeenkomsten bevatten. Veranda-huizen zijn vooral populair in het Verenigd Koninkrijk, waar ze ruimtes zijn om te dineren, te ontspannen en entertainen. In de Verenigde Staten worden veranda-huizen gezien in meer traditionele instellingen zoals het gezinswoning of het plattelandshuisje.

Veranda plaatsen

Hoewel een veranda meerdere toepassingen kan hebben, bouwen veel mensen ze gewoon om toe te voegen aan de buitenkant van hun eigendom. Porch huizen zijn vooral populair in het Verenigd Koninkrijk, waar veel mensen veranda’s bouwen om een terras of veranda te vervangen dat is vernietigd door de elementen, zoals regen of ernstige stormen. Veel veranda-huizen zijn gebouwd met een ingebouwde barbecuegrill, waardoor mensen buiten maaltijden en drankjes in het comfort van hun veranda kunnen koken zonder zich zorgen te hoeven maken om buiten te koken. Portiekhuizen kunnen zeer charmant zijn en kunnen de waarde van elke eigenschap die op de markt is, verhogen.

Het bouwen van een veranda kan veel verschillende vormen aannemen, maar er zijn een paar basisontwerpen die erg populair zijn. Een glooiende toegang is het meest populaire ontwerp voor veranda’s omdat het licht in staat stelt om het pand in te voeren zonder te worden geblokkeerd door de kap van de schaduw van het gebouw of door bomen die rondom de entree kunnen zijn. Hellende inzendingen zijn ook geweldig om ervoor te zorgen dat niemand per ongeluk van het dak valt.

Een andere optie voor het bouwen van een veranda is om op een tweede verhaal te bouwen.

Er zijn veel aantrekkelijke stijlen van veranda’s met een tweede verhaal dat tegelontwerpen, giet- en trelliswerk en andere wandpanelen opneemt. Porch Tile is ook gemakkelijk te repareren. Veel mensen kiezen voor leisteentegel voor hun veranda omdat het zeer duurzaam is en prachtige kleuren heeft. Porch Tile kan worden geïnstalleerd met een plakvoering, zodat de tegel niet afpeelt nadat het is geïnstalleerd, dat gebruikelijk is met vinyltegel die wordt gebruikt voor andere soorten veranda’s.

Een veranda kan worden opgebouwd uit hout, maar als u op zoek bent naar een gemakkelijk om buitenruimte te handhaven, wilt u misschien een bakstenen veranda overwegen. Het goede ding over een brick veranda is dat het gemakkelijk kan worden gekleurd om de rest van je tuinmeubilair te evenaren, en je kunt vaak een steen kopen die overeenkomt met je andere patio-materialen. Er zijn twee soorten baksteen die worden gebruikt voor veranda’s: onvoltooid en vooraf afgewerkt. Onvolledige baksteen is gemakkelijker om mee te werken en ziet er natuurlijker uit. Pre-afgewerkte baksteen is al geverfd en wordt meestal verkocht in bakstenen vorm.

Porch-leuningen zijn een andere geweldige manier om het uiterlijk van je veranda te verbeteren. Het toevoegen van veranda-railing-onderdelen die een aanvulling op uw bestaande terras of andere buiteninrichting is een gemakkelijke manier om het uiterlijk van uw veranda bij te werken. Porch-leuningen die zijn gemaakt van ijzer of staal, zijn zeer duurzaam en u vindt relingsecties die beschikbaar zijn in verschillende verschillende maten, breedtes en stijlen. Het beste deel over veranda-railing is dat ze een decoratieve toevoeging aan je veranda zijn en huiseigenaren een plek bieden om te ontspannen.

 

Koop uw veranda online. Van der Bauwhede: Jouw veranda tot in de perfectie. Voor een veranda moet je bij Van Der Bauwhede zijn.
Als verandabouwer ontwerpen en bouwen we alles zelf, van moderne tot landelijke stijl.

Roterijstraat 107
8790 Waregem
T +32 56 60 15 32
info@vanderbauwhede.be